0 Läs mer >>

 På lördag fyller Kung Loyer år. 1 april. Han föddes rolig helt enkelt. Och tyken! Men det sista är nog bara en del av personligheten. 

 
 Jag har i veckor försökt få honom till att INTE klippa sig. För visst hade det varit kul att bli omhändertagen på din speciella dag? Har tyvärr fått hinta lite om att han faktiskt fyller år och att man vet aldrig vad för roligt som händer då. Men nu går han runt här som en tupp och verkligen TROR att han ska få sig en klippning! Förra gången han skulle klippa sig tvingade han MIG att göra det. Jag KAN inte. Han såg ut nästan som han gör nu när han har sparat ut sitt hår: galen! Å galen, blev han oxå, på riktigt! 
 
 Lät så här:
 
Kung Loyer: Kan du klippa mig älskling?
Jag: Nej
Kung Loyer: Joooo, men snälla. (Fick säkert en puss oxå). 
Jag: Nopp, aldrig i livet. 
Kung Loyer: KOM IGEN NU. Älskar du mig inte längre? 
Jag: Men nej! Du blir bara sur. 
Kung Loyer: Neeeej dååå jaaag bliiir iiiinte suuur. 
 
 Kung Loyer blev inte sur. Jag hade fel. Han blev arg som ett bi! Det gick, som väntar, inte då bra. Slutade med att Kung Loyer klippte sig själv... I affekt! Herregud! Folk har liksom det där som yrke. Det är inget en glad amatör gör lika bra. Eller ens i närheten. Det slutade i katastrof! 
 
 Å nu är tycker Kung Loyer att jag är dålig på överraskningar oxå. Att de är alldeles för lätt att lista ut. Men DÄR tänkte jag att han kanske skulle missta sig. Hade inte det varit OTROLIGT roligt om han, vid presentöppningen fått en sax och lite raklödder istället. Att man med sin finaste röst och bredaste leende säger: April, april! Är det inte årets skämt, så säg? Bara en tanke som slagit mig. Så har han slitit sitt hår i frustration i över två månader och så blir det inget. Fantastiskt roligt. 
 
 Något annat som oxå är fantastiskt roligt är att vi hela familjen, hjälpt Kung Loyer att forma gubben på hans tv-spel, till Kung Loyer själv. Man fick välja ögon och näsa och grejer. En... utmaning! Men nu är det gjort, så håll till godo av en Kung Loyer minus 20 år. Taaaadaaaam! 
 
 Ta hand om er. All kärlek och kramar. 
 
 
 
 
 
 

Bästa april-skämtet!

0 Läs mer >>

 Ja, men ni läser rätt! Det är inte jag som gjort bort mig den här gången. Får man lov att känna sig lite nöjd över det? Inte? Nämenjomen skulle jag väl aldrig känna... (Förlåt). 


 Kung Loyer har släppt ut sin Sverige-pappas, katt! En levande! I det fria. Utan varken koppel eller märkning i örat. Katten såg sin chans att bli fri och vände aldrig om igen. Väck. Puts väck! Stackars Sverige-pappan... Inte för att Kung Loyer gjorde det med vilja så klart. Ett hederligt "jag ska bära in en tung soffa här och hade inte en chans att stoppa någon på flykt". Sverige-pappan är utom sig av  sorg och saknar sin lilla kisse-miss så han kan svimma. Så nu måste vi gå på jakt efter en katt-unge och hoppas att Sverige-pappan blir glad igen. Hur otur kan man ha undrar jag? 

 Lika mycket OTUR som alla ryggsäcksbärande människor kanske? Som inte fattar att man inte kan svänga sig fritt och smidigt PÅ EN BUSS med en meter ryggsäck som står ut från ryggen som en stor jäkla puckel. Seriöst! Det är liksom inte EN person heller. Tror inte att jag träffat EN ENDA ryggsäcksbärare, på riktigt, som inte bånkar till någon. Har dom OTUR när dom tänker eller vad? Så snälla ni fina ryggsäcksmänniskor TA AV er ryggsäcken på bussen. Då skulle den här tanten bli MYCKET tacksam. 

 Eller lika stor otur som man har när man ska förnya sina recept på allergimedicin och berättar att man typ DÖR av nötter nu för tiden. Då pratar vi andnöd och svullen hals... Å sjuksköterskan som svarar beter sig som om man är hypokondriker och vill boka IN EN TID hos läkare... För en kortisontablett? Det var inte KNARK jag bad henne skriva ut, utan ett eventuellt piller för att rädda LIV (mitt) om man nu råkar få i sig en stackars nöt! Fick henne tillslut att försöka prata med läkaren. Tänker att läkaren iaf har koll på alla värre-ställt människor och heller fattar varför han ska träffa mig...

 Verkligen otur kan man oxå säga när man köper en stor stekpanna. Jag kan inte göra omelette i en stor stekpanna. Det går inte. Inte denna gången heller... Ser ut som gul barnmat! Värsta OTUREN för mina kollegor ska få titta på det där oaptitliga under hela sin perfekta lunch oxå. 

 Men vi hade tur i helgen iaf. Fint väder och vår! Så underbart. Längtar tillbaka... 

 Ta hand om varandra. Kramar och kärlek. 

 

Kung Loyer har gjo...

0 Läs mer >>

 Finns ser olika svenska språk i svenskan? Jag menar nu inte dialekter och slang, utan KAN det vara så att jag TROR att jag talar svenska och så TROR även Kung Loyer att han talar svenska, fast vi kan liksom inte förstå varandra? Är det så att män har ett eget svenska-språk? Som bara dom förstår? För det verkar ju som att orden är de samma känner jag spontant. MEN VAD MED INNEBÖRDEN!!!


 För att ta ett exempel. Bil. Jag vill ha en egen bil. Kanske ett illa valt läge när Kung Loyer står med badrums-renovering högt över öronen... Men jag VILL ha en bil. Så jag letar på blocket och sms:ar 15 bilar om dagen som jag skulle kunna tänka mig. Kung Loyer kokar över och får ett litet spel. "Hur ska han kunna tänka på bilar mitt i alla val av toaletter och handfat? Va? VAAAA?" 
 Som det förstående frun jag är (pluss att jag vill ha badrummet färdigt och inte en utbränd man) säger jag lite fint att ok, ok, jag lugnar mig lite! (Med en sammanbiten SUR snörpa på munnen min..) Eftersom jag är lugn, blir Kung Loyer lugn och inser att det kanske är bra att jag tittar lite iaf om jag hittar någon som passar. Det tolkar jag som att: Fortsätt skicka sms, fast inte lika många... Så jag nöjer mig med 10 bil-sms om dagen. MEN nu helt plötsligt, HOTAS det om att blocka mig på telefonen om han får ett endaste litet sms till om, citat: EN BIL-JÄVEL! 

 Spontant känner jag att jag faktiskt hade förstått det vid första utbrottet OM han inte, i min svenska, hade sagt att jag kunde kolla lite till iaf? Men det är kanske MIN svenska det är fel på? Det kanske faktiskt är så illa att det är JAG som är otydlig? Kan ju själv se otydligheter i SMS nedan, bara för att bara LITE ödmjuk. Kung Loyer får instruktioner om fredagsmyset och jag kallar löken för "färdigpackad" istället för färdig-hackad. Det kan ju ställa till det lite... 🙄

  Kvinnor, snälla, säg att jag inte är ensam? Att era män oxå pratar en annan slags svenska? (Å att de oxå köper disko-duschar där ni tydligt sagt : Ohhhh noooooo 😱? )

 Ta hand on varandra. All kärlek och kramar.  

 

 

Vi talar absolut i...