0 Läs mer >>
Kung Loyer tror att jag är svartsjuk på hans tv-spel. Förstår att det kan låta så, men jag STÖR mig. I spelet är det en blodig gubbe (ja gubbe). Skäggig och jäklig är han. Fullt påklädd. Till sin hjälp har gubben en brud. Vi kan kalla henne för Playboy. Playboy är tyst. Sitter på ett väldigt fint sätt bredvid gubben. Playboy har ingen full mundering TROTS att hon är med i samma krig som gubben. Playboy har en liten BIKINI på sig ser ni. Till råga på allt är hon guldfärgad? Varför, jag undrar VARFÖR kunde inte Playboy också fått på sig lite kläder?
 
Häromdagen fick vi, vad vi tror, är svaret. Playboy blev utskickad på ett UPPDRAG. Inte de där läsliga uppdragen som Gubben är ute på. Nej, nej. Playboy fick vara på en oljerink och DANSA i regnet, medans Gubben skvätte lite vatten på henne. TUR att flickstackarn fick behålla det lilla tygstycken som dom kallar bikini i alla fall... 
 
 Eftersom Kung Loyer nu tror att jag är "svartsjuk" och som den fina man han är, bytte han bort Playboy häromdagen. Mot en häst. Fast nu verkar Playboy i SIN tur vara svartsjuk på riktigt. Som en brev på posten kommer hon tillbaka. Men som OND. Jag blir ju aldrig av med henne! (Å ja, vi pratar fortfarande om ett spel). 
 
Berättade jag att Playboy var smal också och att hon kan springa i sin lilla bikini? Hjälper ju inte till  att Prins Loyer frågade mig häromdagen om jag "kunde springa när jag var ung"... Han har dessutom testat mig i ett par dagar och låtsas att bussen kommer för att få fart på mig. Skit-jobbigt! Tack gode Gud för att det är fredag! 
 
Ha ha en bra helg och en kväll med fredagsmys:) All kärlek och kramar. (Eller som när telefonen rättar sig själv och det blir kran, kran istället för kram...)
 
 

Svartsjuk på ett tv-s...

1 Läs mer >>
Det här är INTE bra. Jag har startat ett krig. Med Kung Loyers syster, Fiolen. Släktfejder är aldrig lyckat, men detta krig hade lätt kunnat bli intressant. Om det inte varit så att hon dessutom är min frisör till råga på allt oxå! Är inte helt säker på att hon kommer att kunna hålla isär arbete och privat så att säga... Dilemma!
 
Jag erkänner. Jag handlade i affekt. Av någon anledning har Fiolen uppmärksammat mitt inlägg om röd-håriga för ett tag sedan. (Att jag inte gillar när man använder "o-ordet". Remember?) Fiolen högg som en kobra. Det var som om hon bara har väntat på rätt tillfälle... Att ge igen!
 
Familjen Loyer kan ha sjungt Elsas låt från Disenys "Frost", en gång för mycket för Fiolen... Let it gooooo! Trots böner har vi inte slutat. Kan nog sträcka mig så långt att jag kan säga att vi själva spelat in låten och skickat den. Egenhändig skön-sång. Som INTE uppskattades tydligen. Så vi skickade den igen och igen och igen. Vid ett flertal tillfällen. (Kan det vara därför hon har blockar oss på telefon tro? Hmm)
 
 Nu när jag har stillat mig lite, tvivlar jag på att jag tar mig ur detta levande, med tanke på sms:en nedan... Att jag aldrig kan hålla tyst!
 
 All kärlek och kramar. 
 
 
 

Dilemma

1 Läs mer >>
 Nej😃 Bara Lilla Seniorita och Prins Loyer som vägrar gå och lägga sig. Varje kväll. De är värre än Alfons Åberg. Det ska drickas vatten, gås på toaletten, hämtas nalle, borstas tänder (fast det redan är gjort fem gånger). Tillslut är Kung Loyer så trött, så trött att han somnar på golvet. Prins Loyer och Lilla Seniorita bestämmer sig då för att inte ropa mer. En pappa som sover kan ju ändå inte hämta några saker. (Sover räv i alla fall, för att luras lite). PRECIS som Alfons Åberg märkte ni va:) Ni HÖR hur många gånger vi har läst den boken...
 
Så när Kung Loyer har "somnat", passar dom på att leka Peter Pan och fånga sin egna skugga👻
 
Men nu sover dom och snart vi med. God natt mina vänner. All kärlek och kramar. 
 
 
 

Peter Pans skugga?

1 Läs mer >>
 Nu är det kokta fläsket stekt! Bägaren har runnit över. Etc, etc. Vad är det med det manliga könet och toaletter? 
 
 För det första kan de flesta (finns säkert någon redig kille där ute som jag aldrig har träffat) inte fälla ner toalett-locket! En omöjlighet helt enkel. Visade en artikel i tidningen om en stackars kvinna i Majorna som fick upp en RÅTTA genom toaletten. Tänkte att det skulle väl kunna avskräcka Kung Loyer och Prins Loyer, men ikke! Den enda effekten mitt lilla "skrämselförsök" gav, var att Lilla Seniorita inte vågar gå på toaletten längre. Alls. Hon måste ha någon med sig som kollar så att ingen "ohyra" dyker upp...
 
Det andra som VERKLIGEN förundrar mig är, VAD ÄR DET SOM TAR SÅDAN TID? För att inte hänga ut någon speciell, kommer jag inte nämna några namn. (Kan ju vara lite känsligt...)
 
 Häromdagen hade vi bråttom. Det var morgon. Ingen ville vakna. Ingen ville gå upp. Jag fick som vanligt tjata ihjäl mig. DÅ mitt i stressen skulle "någon" gå på toaletten och göra nr 2. Denna "någon" var så klart inte Lilla Seniorita. Tjejer (nästan alla då så klart) går in på toaletten, gör det som måste göras, och går ut sen. Färdigt med det. Men INTE "någon", denna morgon. Så jag KAN ha skyndat på lite. Efter 10 minuter så fick det vara nog. Hur lång tid kan det ta liksom? 
 
 TYDLIGEN längre tid än så då jag fick en utskällning som hette duga när "någon" minsann, citat: Haft ont magen hela dagen! 
 
 Så imorse tänkte jag INTE göra om samma misstag. Stressen var ju inte mindre direkt. Den är konstant så att säga. Men, så klart, "någon" måste ju få b a j s a (viskar fram det) ifred. Så jag satt i 20 minuter och väntade. I trappan. På nedersta steget. Bitandes väldigt HÅRT på min egna knytnäve, för att INTE säga något. 20 minuter! VAD, jag undrar VAD är det som tar 20 minuter? 
 
 En annan gång hittade jag "någon" med ipaden när "någon" satt på toaletten. Seriöst? Ipad på toaletten? Det måste ju för sjutton gubbar vara så mycket skönare att sitta i en fåtölj eller soffa än på TOALETTEN?
 
 Å män, ja, vi kvinnor diskuterar detta, faktiskt, för det är verkligen ett mysterium.
Mitt ROLIGASTE dock som jag någonsin har hört, var en utarbetad småbarns-mamma som befallde sin man att   b a j s a på jobbet för att det tog sådan tid när han gick på toaletten hemma. Så långt har inte jag gått. Än...😉
 
 Ha en mysig helg mina vänner. All kärlek och kramar. 
 
 

Män och toalett-myste...

1 Läs mer >>
 Vi vaknade helt ovetandes till kaos idag jag och Lilla Seniorita. Ett snö-kaos. Bara så himla fint. På något sätt känns det som om människor blir vänligare eller i alla fall visar sin vänlighet mer öppet, när det är situationer man inte rår på. 
 
 Stod kanske 10 personer på parkeringen och skottade fram sina bilar. Alla skrattade och pratade med varandra. Klockan 07:00. När händer det annars? Den som kanske inte var lika lycklig var grannens hund. Den är så liten och försvann i snön:) 
 
 Det slutade med att Lilla Seniorita fick åka pulka till dagis. Bara den varma chokladen som fattades. Kanske inte bara. En hel del kondition och styrka oxå. Är fortfarande röd i ansiktet av ansträngning. Hjälpe ju inte att Lilla Seniorita piskade på heller... "Fortare mamma, fortare"! 
 
 All kärlek och kramar
 
 
 
 

Kaos-drar fram det bä...

1 Läs mer >>
 Ibland hör man ord som man bara inte gillar. Ord som man liksom HATAR och som man blir så där galen av, bara någon nämner det. Visst? Mitt ord är, (håll i rocken): ORANGE-HÅRIG. 
 
 Seriöst! Det heter R Ö D H Å R I G om man uttalar bokstäverna var för sig och sätter man ihop dom blir det rödhårig. Precis så lätt. Men idag har min egna dotter varit ful i munnen! Lilla Seniorita talade om en liten tjej på hennes dagis. "Mamma du vet hon den där som har orange hår?
 Jag trodde inte mina öron så jag var tvungen att säga: va? Grodorna hoppar då ut igen... Med hög röst denna gången oxå: JO JAG SA, du vet hon den orange-håriga på mitt dagis! 
 
 ORANGE-hårig låter ju som en orangutang! Slutade med att Lilla Seniorita tittade på mig med tom blick när jag fick henne att lova att aldrig mer säga så där igen. Eftersom hon alltid måste ha sista ordet, (jämt på riktigt), kom det så klart en avslutade fras: Det är faktiskt mer orange än rött, så det så! Varpå hon vände på klacken och stegade upp till sitt rum. Tonåring (i förtid) säger jag bara... 
 
 Två ord till som jag inte är så glad i är fotboll och Playstation. Helst inte om man som Kung Loyer måste se på match och spela tv-spel samtidigt.... Eller om man spelar innebandy hemma. Fast det där var nog själva handlingen och inte själva ORDET som gjorde att jag fick hjärt-påslag! Kraftiga! På gränsen till en attack. 
 
 Får nog läsa en bok ikväll tror jag och leta efter fina ord istället som gör mig glad. Men tills jag hittat lite glad-ord är vi alla RÖRANDE överens om att aldrig använda ful-ordet mer hoppas jag: Bara att börja öva: RÖÖÖDHÅRIG:) 
 
 All kärlek och kramar. 
 
 

ORANGE-hårig, verklig...

0 Läs mer >>
 Efter tre veckors jul-lov, knackar verkligheten på dörren och ber oss återgå till vanliga rutiner. Imorgon. Då är det dags. 
 
 Fasar lite. Med tanke på hur motarbetad jag varit här hemma idag...
 
 Det började imorse redan med att Prins Loyer och Lilla Seniorita vägrade gå upp. Vi körde nämligen en "övning". Vi som i JAG (som det slutade med), skulle låtsas att det var dags för skolan. Kvällen innan var alla inblandade med på planen. Det var ju inte så direkt att jag var pigg heller när klockan ringde, men jag körde min finaste väckning som jag någonsin bara fick till. Tyckte jag. Prins Loyer blev snor-sur och ansåg att jag, citat: "skrek i hans öra".
 Fulväckningen som jag annars använder i stressade stunder, är att jag står nere vid trappan och skriker upp: "Goooood moooooorgon, dags att vaaaaaaaakna". Vilken för övrigt får både Prins Loyer och Lilla Seniorita att börja gråta och Kung Loyer att kasta kuddar. (Känslig familj, jag VET!). Den väckningen använde jag alltså INTE alls idag. Ändå var jag inte populär? Förrän efter ett par timmar och jag gick med på att spela monopol. Lilla Seniorita ville vara med i mitt lag och det ville Prins Loyer oxå. Ihärdigt... Han verkar känna sin syster, som TRÖTTNAR efter 10 minuter när hon bett oss köpa alla gator och nästan gjort oss bankrutt. Då tyckte Lilla Seniorita att hennes nymålade naglar med glitter, var mer intressant än spelet. Behöver jag säga att jag förlorade? 
För i så fall, JAG FÖRLORADE! 
 
 Dagens motsättningar fortsatte. Tvättmaskinen tvättade sönder Prins Loyers jacka. (Påminner om att man måste läsa tvättråden ibland. Finns tydligen där av en anledning...) Kan ha bråkat med spisen också som brände riset till middagen. 
 
 Dagen slutade med att jag fick ett utbrott på Prins Loyer och Lilla Seniorita som målade på väggen som Kung Loyer håller på att bygga så de får var sitt rum. Blev nämligen lite rädd att de skulle måla på golvet. Men vem var det som hade visat och uppmuntrat dom? Jo, Kung Loyer som gick igång och gjorde grafitti typ överallt! Säger ju att jag varit motarbetad idag! Blev dessutom kallad för "sur-mamma". Är jag beredd att skriva under på😉
 
All kärlek och kramar. 
 
 
 

Motarbetad!

0 Läs mer >>
Lilla Seniorita har haft en lös tand. I två månader. Varenda ytlig bekant, föräldrar till barn på dagis, Faktum-säljaren utanför ICA, nära och kära, har fått känna på tanden. Men nu! Äntligen! Tanden är "tappad". Lilla Seniroita är galet stolt. Går runt och säger att HON drog ut den och att hon inte "fattar att det är sant alltså":) 
 
 Detta hände egentligen...: Tanden var jätte lös och på gränsen till att den skulle lossna. (Så långt stämmer Lilla Senioritas egna historia). Lilla Seniorita bad Kung Loyer om hjälp att dra ut den. (Hon vågade nämligen inte riktigt själv). Kung Loyer steppade in som den fina och hjälpsamma pappa han är, med sin råstyrka och knäpte till tanden så att den tappar det sista utav sitt fäste i munnen. Tanden lossnar med andra ord. Men... Blodet flödar! Något som Lilla Seniorita kanske inte helt var beredd på. Hon började sakta singla ner mot badrumsgolvet. Kung Loyer fick tag på henne i sista sekunden innan hon föll ihop. Han pressade in lite papper i munnen där tanden hade suttit och en svag Lilla Seniorita frågade: Lever jag? 
 
 NÅGOT dramatisk! JAG har en lätt tendens att vara lite dramatisk också. Kanske. I sällsynta tillfällen. Så hon måste ha ärvt det från flera håll. Kan omöjligt bara komma från mig:) 
 
 Hur som helst. Tanden är ute och vi väntar nu på att Tandfen (Kung Loyer) ska dyka upp. Hör hur han står ute i köket och rotar i sin plånbok...:) 
 
 All kärlek och kramar. 
 
 
 
 
 
 
 

En tandlös gumma!

0 Läs mer >>
 Tror på riktigt att alla chilenska Loyer i Sverige, håller på att frysa ihjäl. Tidigare idag, när jag var med Prins Loyer och Lilla Seniorita, på badhuset, VÄGRADE de att gå ur bastun. De låg där inne och bara njöt av värmen. Själv fick jag gå ut efter tre minuter. Lätt rosa. Sedan fick jag stå och titta in genom det lilla fönstret i dörren, till bastun som ett annat pucko. I en kvart! (Var ju tvungen att hålla koll på att dom inte tuppade av där inne.) Efter 15 minuter sa jag till dom att det var förbjudet för barn att basta längre. Att det står i lagen. Hoppas INTE på reprisalier när de blir äldre och förstår att deras mamma ljög... 
 
 En annan som just i skrivandes stund, sitter kvar i bilen på parkeringen och vägrar gå ut, är Kung Loyer. Han FRYSER och såg att det stod minus 8 på termometern. Kung Loyer försöker tänka ut en plan, hur han ska klara av att gå 20 meter utan att drabbas av köldskador. Ger honom några minuter till. Har han inte kommit in då, får jag gå ut och hämta honom med ett duntäcke. 
 
 Vi har nämligen varit på bio. Så mysigt! Jag var glad att vi kom iväg på något själva, så jag var inte så noga med vad vi gjorde riktigt. Därför fick Kung Loyer välja film. "The force awakens". Star wars... Vet typ vem prinsessan Leia är. Punkt. Jo men så har jag så klart koll på Darth Vader också. Mindre koll på att han var död. Blev kanske en del frågor under filmen. Varför gör dom så och vem är det nu då? Hörde hyyyyschande bakom mig. Kan inte ha varit menat till mig väl? Hmfr! 
 
 Kung Loyer var i sitt esse. Väldigt glad att han äntligen fick se filmen. Så glad att han på bilfärden hem, lekte "kraften" när han navigerade Falcon (vår bil), genom stan. Det smittade liksom av sig och eftersom jag precis sett på samma film, körde jag på samma tema, men drog det lite längre. Jag började med rollspel och sa till Kung Loyer: Du är Han Solo och jag är Prinsessan Leia. Så började jag prata engelska och gick på. Kung Loyer/Han Solo tittade på mig och sa: "det enda du är just nu, är JOBBIG"! Tyckte även att han mumlade att jag aldrig mer kommer få gå med på en Star Wars film i hela mitt liv, men jag måste så klart ha hört fel😉
 
 Nu sitter jag här i soffan, själv, och försöker med "the force" för att få in honom från bilen. Verkar inte fungera... Bara att leta upp duntäcket och ge sig ut nu då.
 
  Men mina vänner, ser ni en frusen chilenare, krama om han/hon är ni snälla, det KAN vara en Loyer som behöver värmas☃
 
 All kärlek. 
 
 
 
 
 
 

Kan man använda "the ...

0 Läs mer >>
 Kusin-grisen hade kalas igår. På ett badhus. Efter stängning. Hur bra som helst. Prins Loyer och Lilla Seniorita var jätte glada. Den enda invändningen de hade, var att de var ledsna för att kalaset tog slut. Ett väldigt bra betyg! Sedan kanske de även hade en del invändningar mot paketet.... Som vi köpte på vägen och samtidigt skulle slå in. Bara det att pappret i affären var slut och så även tejpen. Måste gått åt till alla julklappar. Blir så trött! Som "tur" var hittade jag lite gammalt inslagningspapper i väskan. Skrikande rosa och lite trasigt. Från ett paket som jag i min tur fick av just den kusin-grisen som hade kalas igår... Vi fick alltså slå in paketet i SAMMA papper, UTAN tejp! Höll på att skämmas ihjäl. Var ju hundra föräldrar på kalaset som stod och såg på vid paket-öppnandet. Mammor och pappor med FINT inslagna paket. Inslagna med kärlek, inte inslagna i ren och skär PANIK! Presenten var köpt med kärlek i alla fall❤️.
 
 Vad jag förstod så blev kusin-grisen glad. Kan i ett svagt ögonblick irrat iväg, i samma sekund som paketet skulle öppnas. Kung Loyer fick ta reaktionerna. Kung Loyer är nämligen så allsidig. Finns liksom ingenting som han inte löser!
 
 Prins Loyer var så modig igår så jag svimmade. (Precis som pappa). Han hoppade från 10:an. Tror jag. Såg VÄLDIGT högt ut. Efter ett par hopp, råkade han dessvärre plaska i ryggen. Rejält! Hela simhallen höll andan. Jag som är så handlingskraftig satte händerna för munnen och skrek "herregud"! (Hjälper verkligen jätte mycket när en unge eventuellt är på väg att drunkna...). Kung Loyer däremot, har nog sett mycket på baywatch i sina dagar. Han slet av sig t-shirten, började springa och grabbade i farten tag i en sådan där orange livboj, (som dom hade i Baywatch ni vet), och var en hårsmån från att slänga sig i vattnet. Då stack Prins Loyer upp huvudet och frågade: "Var det snyggt pappa"? Alla i simhallen började andas igen och det var bara för Kung Loyer att fiska upp sin t-shirt som han i tumultet råkade slänga i vattnet.... Som sagt, inget som han inte klarar av. Det är min man det:)
 
 Ta hand om er. All kärlek och kramar. 
 
 (Lånad bild från klubbensport.se)
 
 

Precis som i Baywatch...

0 Läs mer >>
 Gammal är äldst. Vad är det för uttryck igentligen? Kung Loyer och jag håller nämligen på att bli gamla så det känns som om vi måste förstå oss på eller i alla fall, börja att förstå oss på, sådan gammel-svenska. Jag vill gärna se att vi befinner oss mitt i livet, och det har jag har tänkt ett par år nu och snart går det inte längre. För Kung Loyers del skulle det innebära att han lever tills han är 90 år i så fall och för min del, att jag skulle bli 80 år. Högst osannolikt med min kosthållning. Så för att dryga ut åren och för att jag ska kunna använda mitt favorit-citat ett par år till, ska jag, igen, sluta att äta godis. 
 
 Klockan är 09:30 på morgonen och bara tanken ger mig abstinens. Därför har Kung Loyer fått ett uppdrag idag. Han ska leta upp allt godis och slänga det. Eller gömma det... Eller whhhha!!!! Känns som om det kommer gå bra det här... Alla säger ju att man blir så förståndig med åren. Vilket år pratar man då om undrar jag? 
 
 En annan sak som är ett tydligt ålderstecken är att han blandar ihop namn på barn. Helst ska man säga alla namn ihop, igen enda lång mening. Då får man alla ungars uppmärksamhet och så står de där och glor på en som om man är helt knäpp. Tur att Prins Loyer och Lilla Seniorita inte börjat skämmas för sin mamma ännu. Eller har dom det när dom himlar med ögonen, sliter sitt hår och skriker ååååååå?
 
 Prins Loyer och Lilla Seniorita bara MÅSTE ju vara stolta över sin mamma tänker jag. Lärde mig nämligen att PRATA som en ungdom i helgen. Gick jätte bra. Mitt nya är nu: geda. (För er som inte haft ungdomar på besök eller har någon hemma, så betyder det fest). Kommer jag ha MYCKET nytta av. Framför tv:n. I mina mysbyxor... 
 
 Kung Loyer verkar blir som han umgås. Hittade honom mitt i natten 04:30, sittandes vid köksbordet, med sina glasögon från Claes Ohlsson för 29:90kr på nästippen, morgon-tidningen framför sig och en macka. Då kunde farbrorn nämligen inte sova längre.... Ålderstecken eller bara utvilad efter att ha lagt sig kl 20:00 på kvällen? Tror stenhårt på ålderstecken;) 
 
 Ta hand om varandra. All kärlek och kramar. 
 
 Vårat nya husdjur:
 
 
 
 

Gammal är äldst!