0 Läs mer >>
 På Prins Loyers skola, har dom vid Valborg varje år, en maskerad. Alla elever som vill, får klä ut sig och så tar dom äldre eleverna hand om alla som är mindre och går på tipspromenad med dom. Väldigt kul grej tycker jag. (Tycker säkert inte niorna). Prins Loyer ville först inte alls klä ut sig. Nej, nej det gillar han INTE. Tills han fick reda på att alla andra i klassen faktiskt skulle klä ut sig. Oj, oj vad han helt plötsligt ÄLSKADE att klä ut sig. Dagen INNAN själva maskeraden oxå. Snacka om framförhållning! 
 
 Men vi gjorde som vi brukade. Jag kom med idéer som Kung Loyer fick förverkliga. Är så sjukt nöjd! Prins Loyers "bästa vän" är ett spel som heter nämligen Minecraft. Typ ett datorspel som ser gammalt ut fast det är så modernt så man svimmar (har jag hört). Så vi (som i Kung Loyer och jag som stod vid sidan och hejade på) fixade därför en mask från just Minecraft.
 
 Dock får dom inte ha mask för ansiktet på maskeraden, så vi valde att vända på den. Fantastiskt kul. Prins Loyer kommer ta över kronan från Kung Loyer imorgon och regera bokstavligt talat. Hoppas vi. Så inte det bara är Prins Loyers omoderna föräldrar som hade sitt roliga på 70-talet och fastnade där... Vill därför reservera mig: Blir vår som traumatiserad för RESTEN av livet, så menade vi väl. Jag upprepar: Prins Loyer om du hör mig nu: VI MENADE VÄL! 
 
 Ta hand om varandra. All kärlek och kramar. 
 

Familjen "kan själv"....

0 Läs mer >>
 För att få fram lite spänning i mina historier väljer jag idag att berätta om EN Loyer. Tänker inte tala om, VILKEN Loyer, men jag kan sträcka mig så långt att jag kan erkänna att det är en Loyer av det manliga könet. Kung eller Prins Loyer med andra ord... 

 EN Loyer hade match idag. Å där dödade jag spänningen DIREKT kände jag... Eftersom Kung Loyer slutade att spela fotboll för hundra år sedan, så gissade ni rätt. Det var min lilla plutt, Prins Loyer som hade någon kupp av något slag. 

Kung Loyer kom hem, stolt som en tupp. Trodde först att det var för att han överhört två pappor som talade om den "grymme målvakten" och hur "laget borde ta vara på den talangen". Där växte nämligen jag. Det gjorde absolut Kung Loyer oxå. MEN inte hälften så mycket som när jag fick berättat för mig om Prins Loyers beundrarinna... 

 Beundrarinnan tog tydligen kort på Prins Loyer med sin telefon som hon zommade in, hon klappade honom på kinden vid varje tillfälle hon fick chansen och kramade honom i pauserna.... 

 Antingen var hon bara vääääldigt glad för att "laget från landet" vann ELLER oxå har hon ett gott öga till Prins Loyer. Kung Loyer tror det senaste. Så klart. Tydligen är hon två år äldre än Prins Loyer och Kung Loyer tror nu att "äpplet inte faller långt från trädet".... (Någon MÅSTE verkligen berätta för Kung Loyer att jag är yngre än honom alltså!) 

 I alla fall, mitt hjärta gick sönder för Beundrarinnnan. Prins Loyer fattade ingenting. Han hade inte en susning om sin charm, så stackars Beudrarinnan fick knappt en kram tillbaka😢. 

Säger då det. Kärleken den kärleken. Kul ändå med män och deras stolthet över sina barn. Ska bli intressant att se Kung Loyer bli LIKA stolt över Lilla Seniorita och dra äpplehistorien om några år när killarna upptäcker hennes skönhet. Tippar på att Kung Loyer då, istället, kommer dra fram Sur-gubben i sig (blandad med pitbull) och INTE göra några high five med sig själv. Ska bli spännande att följa... 😜

Ta hand om er. All kärlek och kramar.  

Tjejtjusaren...

0 Läs mer >>
 Kommer ni ihåg den gamla dängan? "Boktipset" har jag för mig att programmet hette när vi var små? Det programmet älskade jag. 

 Älskar även Facebook-uppdateringar med boktips. Snälla Grannen, har tipsat om lite barnböcker och nu tänker härmapan (jag) göra det samma. Jag har läst livet om MIG SJÄLV, nästan. Är helt ute och såååå mycket efter alla andra människor i hela världen, men Martina Haag är min nya favorit! En fantastiskt rolig bok. 

 Tänkte först pracka på Kung Loyer den, men valde att läsa utvalda stycken och högläsning istället. Kom på att han för några år sedan önskade sig "Zlatan-boken" i farsdags-present. Inget annat i hela världen. Bara "Zlatan-boken". På farsdag året därpå, var boken läst. Av mig! Inte av Kung Loyer.... Så vi packade in boken IGEN. Upprepade detta ett par gånger. Varje farsdag i fyra eller fem år fick Kung Loyer "Zlatan-boken". Blev billigt och lätt. Tills Prins Loyer tröttnade och sa: "Mamma NEJ, vi slår INTE in den boken en gång till". 

 Så jag slutade med det och började köpa den traditionella slipsen igen (som heller aldrig blir använd!???) 

 Boken lade jag istället väldigt synligt i en fotöljen, i vårat sovrum. Nu återstår det bara att se, HUR länge vi kommer få dela rum med Zlatan innan Kung Loyer tar tag i sig själv och LÄSER boken. När det händer, kommer jag byta ut Zlatan mot Petter Stordalen hade jag tänkt. Även det ett hett tips från "hon verkar tro att hon är en bibliotikarie" (oxå jag) så här på en fin lördag. 

 Ta hand om varandra. All kärlek och kramar. 
Ninanininanaaaa🎤

1 Läs mer >>
Jag förstår inte hur man kan bli magsjuk i april. Är det inte januari och februari och som är de värsta månaderna? Vi har liksom redan ropat hej och klappat oss på bröstet för att vi har MINSANN lyckats undvika magsjuka i år. Vi har tom trott att de berott på att vi blivit EXPERTER på att undvika magsjuka eller rent utav blivit immuna för att vi haft det så många gånger. Kom som en käftsmäll, rakt tillbaka. Hårt oxå. Vi fattade knappt vad som hände. 

 I lördags var Tia Stum och kusingrisarna här och firade Kung Loyer som haft kalas tre helger på raken. (Värre än när barnen fyller år...) Kvällen var jätte trevlig och dom sov över för att vi på söndagen sedan skulle avnjuta en trevlig frukost. Blev ingen trevlig frukost... De blev väckta med beskedet att Prins Loyer insjuknat. Då en Spanien-resa sedan länge var inplanerad, kan jag lätt säga att dom flydde. I pyjamas. Hals över huvudet. Till affären, köpte proviva och sedan hem till duchen för att bli alldeles röda i skinnet av allt skrubbande... Jag FÖRSTÅR dom. Försökte fly jag med...

 Efter 48 timmar tänkte vi att nu, nu har vi banne mig klarat oss. Det var bara Prins Loyer som blev sjuk. Men man FÅR inte lov att tänka så. Dags för käftsmäll nr 2 och 3. BAAM! Kung Loyer och Lilla Seniorita...

 HUR är det möjligt? Har magsjukebakterierna muterat på något sätt och är nu mera aktiva i 72 timmar? Förfärligt är vad det är!

 Förutom att grannarna inte gillar oss, IGEN (vi fick hoppa över städdagen och tvätta lakan dygnet runt), så är jag inte populär hos Kung Loyer heller. Eftersom magsjukan övergick i feber, var inte Kung Loyer jätte tuff. Han orkade inte ens sträcka sig efter sin bästa vän: tv-kontrollen, när han låg på soffan och yrade och ropade på Gud. (Trodde att han skulle dö med andra ord). Så det var ett ypperligt tillfälle att se på vad som helst. Jag valde "Glamour". Hm. Kanske därför han ropade på Gud förresten... Hur som helst. Idag när han väl återfått ett uns av sin forna styrka, fick jag äta upp det. Han gick på om hur jag tog tillfället i akt och TVINGADE en svag och sjuk man att se på Glamour... JAG kan ju för mitt liv inte förstå att det skulle kunna bli några bestående men utav detta, men det återstår väl att se.😜

 Prins Loyer tvingade vi dessutom till att SKOLKA! Tydligen gäller inte "förskolans" regler om att syskon måste hållas hemma vid magsjuka, utan SKOLPLIKTEN. Då måste man gå... Kommer väl en stämning eller något i brevlådan snart.

 Tia Stum och Kusingrisarna klarade sig dock bra, ta i trä, och kom iväg på sin resa. 

 Själv säger jag INGET om mig själv, för är det en sak som vi har lärt oss av den här historien, så är det att aldrig ta ut något i förskott och framför ALLT inte säga det högt...

 Ta hand om varandra. All kärlek och kramar. Muterad magsjuka?

0 Läs mer >>
 Jag vill aldrig, aldrig råga ut för min egna vrede. Måste bli OTROLIGT arg och galen när något händer. Verkar det som... Enligt min överdrivna omgivning!  

 Själv tycker jag att jag är lugn och pedagogisk. Förklarar sansat och räknar till tio för att inte explodera. Bör kanske tilläggas att jag räknar till tio KONSTANT... Fast imorse fick jag räkna till tusen... 

 Berättade för ett tag sedan om min nya gula fina matta. Jag skrev även att jag skulle lägga in den i garderoben och ta fram den och titta på den ibland. Höll i sig ett par dagar. Sedan tog jag mod till mig och slängde på den på golvet. Den ligger inte längre på golvet... Den ligger i TVÄTTMASKINEN! 

 "Någon" spillde RÖDVIN på den igår. "Någon" som älskar mig och som skrev lappar hela vägen från sovrummet och ner för trappan... Ja, ni gissar rätt: Kung Loyer! 

 Så idag ska jag leka martyr: Min stackars matta (krokodil-tårar). Snyft, snyft! 

 Sanningen är den att jag är en svagis för PLASTMATTOR. Jag KAN ha ångrat mig lite med den här gula mattan som far omkring i hela hallen.... 😬 Dessutom har jag redan hittat en plastmatta som PRATADE till mig: Kom och köp miiiig! Har bara undrat hur jag ska kunna komma hem med en matta till. Kung Loyer hade gått på om att det är "onödigt" och "var du tvungen att köpa den". Sådant som man INTE vill höra. 

 Men ibland är ödet rättvist. Kung Loyer löste mitt problem kan man säga😀

 Dessutom hittade jag ett papper i Kung Loyers ficka. Ett TOMT papper från en MJÖLKCHOKLAD! Förra veckan trodde Kung Loyer att jag skulle ta livet av honom när jag råkade få i lite grädde i såsen. Å denna veckan slänger han i sig en mjölkchoklad! Dessutom erkänner han inte detta, utan ojar sig över smärtan i magen och säger sig inte aaaaalls veta varför han har ont. Men BEVISEN får man ju göra sig av med innan frun hittar dom tänker jag. INTE använda sina arbetskläder som frun tvättar, som papperskorg.... Plastmattan kommer att bli en LÄTT match 😜

 Ta hand om er. All kärlek och kramar. 


OBS... Massage NÄR jag vill. Fast han fick med ett giltighetsdatum tom 25/4....Mi Loyers "vrede"

1 Läs mer >>
Prins Loyer är 7 år. Snart 8 år. Han går i första klass. Jag ÄLSKAR Prins Loyers fröknar. Dom är jätte duktiga. Men fortfarande. Han går i ettan. 

Jag har tänkt, på riktigt, att jag ett par år ändå kommer att kunna hänga med på läxorna som dom får. Jag har även skaffat mig backup:er, som ska hjälpa till med läxorna, när familjen Loyer inte klarar av det längre. 

 Kung Loyer har inte varit orolig för fem öre. Hur svårt kan det vara och "backup" vad töntigt, höhöhö. Typ....

 Nu visar det sig att varken jag eller Kung Loyer klarade oss som läxhjälpare ett par år. Vi klarade oss INTE ENS ETTAN UT! 

Idag fick vi det hett om öronen. Engagerade även hela min familj bara för att se om det var en lokal dumhet, eller om det även fanns osmarthet i släkten. (Det fanns i släkten...) 😬

 Så varsågoda. Dags att klura lite:

"Kurre kastade 6 snöbollar, sedan gjorde han 4 snöbollar till. Då hade han 12 snöbollar. Hur många snöbollar hade Kurre från början"?

 Snacka om att få prestationsångest! Inte lätt för Prins Loyer heller, när hans föräldrar sitter och bråkar över hans läxa... (By the way, jag tror fortfarande att jag har rätt och Kung Loyer fel. Mwahahaaaa = ondskefullt skratt). Måste maila Victors fröken så jag kan sticka upp svaret under nosen på Kung Loyer. (Men bara om jag har rätt då förstås. Annars säger jag att jag inte fick svar 😉) 

 Ta hand om er. All kärlek och kramar. 

 Blivande studenter: 

 
 

 
 

Matte-kris!

0 Läs mer >>
 Varje söndag undrar familjen Loyer vart helgen tog vägen. En tradition bryter man INTE. Så även denna söndag sitter vi här och undrar... Men som tur är, tar mästerfotografen "kort" ibland. Lite Göteborgshumor. (Kort helg och kort som i bilder... Ja,ja, jag vet, skitdålig 😉) Dock bilder med blandad kvalité. 

 Hoppas att ni också haft det bra. All kärlek och kramar. 

Modell: 
Kusin-häng


Bergsklättring:Trädkrameri (kamouflerad kusin-gris)Spa (Fiolen är numera inte BARA frisör...) Å sist men inte minst, SÖMN 👏🏻 För "kort" helg... (G...

0 Läs mer >>
Hur mycket grus finns det i världen? Mellan tummen och pekfingret? En del, eller hur? 

 Då kommer vi automatiskt till min nästa fråga. VARFÖR FINNS ALLT JÄKLA GRUS OCH SAND I VÅR HALL? 

 Har nämligen köpt en gul och fin matta. (Gult är INTE fult by the way....) Nu kommer jag att få lägga min fina matta i GARDEROBEN, plocka fram den ibland,  beudra den och lägga TILLBAKA den igen. Lägger jag på mattan, på GOLVET kommer den bli svart och hade jag velat ha en SVART matta, så hade jag köpt det...👿 

 VARJE dag, dammsuger vi upp ett ton med små sten. För att fem minuter senare, hitta nya korn som har letar sig in. I hemmet. Å nej, vi bor inte i en sandlåda. Men man kan tro att Prins Loyer och Lilla Seniorita gör det, när man tittar I deras skor. HUR, jag undrar HUR får ens deras fötter plats? Är det inte obekvämt? Ibland är halva skon full med sand OCH då har de även lyckats att få lagt en stor hög på golvet oxå. Låter ungefär så här: Oj mamma, det där får vi nog sopa upp. (Vi, vilka VI?). 

 För det gör "vi" nämligen oxå väldigt många gånger per dag, SOPAR! Så från och med nu, är det andra bullar som gäller. Jag ska sätta familjen på hårdträning. 

•  De ska prio 1, lära sig att HÄLLA ut sanden från skorna INNAN de kommer in.  

 • Prio 2, lära sig att sopa själva! Ja, det resulterar sand även i vardagsrummet och tom i sängarna av någon anledning, men när de väl lyckats, så har vi kommit långt. (Eller oxå har dom flyttat hemifrån). 

• Prio 3, lära sig att fälla NER toalettlocket när de är klara på toaletten!  ( jag kan lika gärna ta med den punkten oxå när jag ändå är sur).  

 Nu gäller det bara att presentera detta för familjen på ett lugnt och fint sätt, UTAN att gå upp i falset och få andnöd. Sen, KANSKE, vågar jag lägga på mattan och njuta av den jämt😉

 All kärlek och kramar.  
Grus-}{%^{#% (svordom...

0 Läs mer >>
 Tänk er att det ringer på dörren. Utanför står det en tjuv. Tjuven presenterar sig och redogör för vad han vill stjäla. Bästa tv:n bl.a.... Du ler och säger "ja, ja, men kom in, kom in för all del" Det slår dig plötsligt att du är OTREVLIG. Du har inte ens bjudit tjuven på kaffe! Så du passar på att sätta på bryggaren, samtidigt som du tar av dig dina smycken och vigselring, som du ger till tjuven. Tackar och bockar och går ut genom dörren. Inte tjuven, utan ni. 

 Det hade ju ALDRIG hänt. Eller hur?  INTE i det riktiga livet. OM man inte jobbar som ventilations-gubbe tydligen!

 Ventilations-gubben, vill, om vi inte har chans att vara hemma när han känner för att mäta lite, lämna vår hemmanyckel i BREVLÅDAN efter att Ventiliations-gubben jobbat klart. I brevlådan SOM ÄR HELT ÖPPEN FÖR VEM SOM HELST ATT TITTA I. (Tror ju tom att någon snott min deklaration eftersom jag inte fått den ännu...) 

 Men jag jag bli så förundrad? Hur tänkte man där liksom? 

 Nä, lika bra att dela med sig utav ett FINT citat jag läste på Facebook istället nu när jag lyckats dra ner stämningen en del.... Det stod: "Tack pappa och mamma för all er kärlek. Ni smittade". 

 Ta hand om varandra. Kramar
 


Välkommen tjuv!

0 Läs mer >>
 Känslan när ens bästa serie tar slut som har gett en ÅNGEST i nio avsnitt,  men som man ändå var tvungen att fortsätta följa, för att den bara MÅSTE få ett lyckligt slut: Väldigt blandad. 

 Känslan när man nu väl tittat på sista avsnittet och det slutade bra men man inte för sitt liv, kan SLUTA lipa: säkert  inlevelse... 

 Känslan när man grinat en hel kväll och inte kunnat SOMNA pga det och när man väl ska UPP på morgonen för att påsklovet är slut: Typ, DÖDA mig och låt mig SLIPPA ta med mig påsarna under ögonen ner i graven. 

 Eller känslan när Lilla Seniorita och Prins Loyer vill handla mjukglass och man bara kan göra det i EN kiosk närmast, där man INTE är jätte glad i personalen, men ändå måste gå in där och handla om dom ska få sin jäkla glass. DEN känslan som man får, i SAMMA ögonblick som Prins Loyer högt och TYDLIGT säger: "Men mamma, det verkar som om dom har blivit MYCKET trevligare dom som jobbar här". Just DEN känslan...: OBESKRIVLIG, men ett resultat av ett VÄLDIGT rött ansikte hos en mamma....

 Trevlig tisdag mina vänner. All kärlek och kramar.  

Blandade känslor

0 Läs mer >>
 Kung Loyer ligger här på soffan och oj:ar sig.... Låter ungefär så här: Aj, aj min maaaage! Försöker du FÖRGIFTA miiiiig och ta alla mina peeengar? Va, va? Aaaaajjjj! (Bu, bu...)

DU i detta fallet, är JAG då... Långt om länge verkar vi nämligen ha kommit fram till att Kung Loyer är känslig. Inte bara i allmänhet, utan även mot LAKTOS. Så vi har köpt laktosfri mjölk. Hör och häpna, det har hjälpt. Men det är inte alltid så LÄTT att komma ihåg det  där.

 Som idag. Då var Kung och Prins Loyer på Sci-fi mässa och kom hem VRÅLHUNGRIGA. Fick slänga fram lite rester. Pasta med gräddsås. Jätte gott. Kung Loyer åt upp allt. (Ja, det var jag som hade lagat den maten för er som tvivlar). I efterhand kommer jag på att GRÄDDE kanske inte är så bra för den känsliga Kung Loyer... MEN vid det laget (när hjärnan reflekterat vad jag kunde ha ställt till med) hade jag även hunnit servera honom hembakad pizza med MJÖLK i degen....  (Japp, som även JAG varit kock till. Värsta husmorsdagen👏🏻). 

 INGA applåder från Kung Loyer alltså.... Utan ajajaj.... (Lipi) Själv klappar jag mig på axeln, för att jag lagat mat som var ätbar, och passar samtidigt på att undra över VILKA pengar Kung Loyer yrar om i sitt smärtstillestånd.... Måste skynda mig upp och leta i madrassen innan han blir frisk igen tror jag. 

 Hittar jag några pengar ska jag skaffa mig en PT. Förutom att (från och med idag) aldrig mer använda grädde, så måste jag ut och röra på mig. Lilla Seniorita lade nämligen en leksak på min mage för en stund sen. Hon tittade länge på sin leksak (trodde jag) och sa: "Man får VERKLIGEN inte lov att säga till någon att dom är tjocka mamma. Verkligen INTE". Fortfarande stirandes på min MAGE, inte leksaken! Önskade, i det ögonblicket, att jag hade samma handskar som på kortet nedan.... Hmfr😜

 Ta hand om varandra. All kärlek och kramar. 


Det går bra nu... INT...

0 Läs mer >>
 Idag är det Kung Loyers födelsedag och han har fått en riktigt mansförkylning i present. Ett år äldre och en sjukdom på det.... Det var inga lätta steg på den "gubben" imorse när vi satt kvar hemma, nermysade i soffan med frukost och film. Lätt vinkandes med stora leenden på läpparna. (Årets familj😉)
 
 Inte konstigt att Kung Loyer får gråa hår. Kan själv vara en bidragande faktor. Faktiskt. Vet att det låter otroligt, men det KAN vara så. Häromdagen, skulle jag ut och träffa mina vänninor. Lilla Vackers mamma hade bokat bord på en jätte mysig resturang ute på en ö. Solen kröp fram och allt var bara så bra. Kände mig glad och lycklig. Skulle plocka upp hon med stort hjärta och så skulle vi tillsammans köra ut. Hade dock förvarnat lite innan att bilen låter som en skrothög men det var iiiingen fara. Kung Loyer hade ju aldrig låtit oss åka ut med bilen om det hade varit något farligt. Bilen lät bara lite när man svängde och skulle in till verkstan dagen efter. Inga problem. 
 
 Så vi iväg, ut på leden. Gasade på och kom upp i de rekommenderade 80/kmh. Då plötsligt börjar hela ratten att skaka. Inte så där lite lagom med obalans i däcken. Nej, nej. Nu pratar jag SKAKA. Okontrollerat! Hon med stort hjärta, tittade frågandes på mig och undrade om jag var HELT säker på att det verkligen INTE var någon fara för våra liv.... Å nej! Jag var allt annat än SÄKER. Skulle själv vilja säga totalt osäker på hur vi ens skulle ta oss tillbaka hem, i rusningstrafik. På något sätt fick vi vänt om och kört tillbaka. Måste ha förträngt detaljerna. Ringde Kung Loyer som stod hemma, svinorolig, och undrade vart vi tog vägen.... Ja, vart tog vi vägen? Körde i 30/kmh, helt olagligt med varningsblinkers på. Den enda tanke, som gick runt i mitt huvud var: middagen. Vi fick inte missa våra vänner och middagen! 
 
 Så för att vi effektivt och snabbt skulle ta oss ut till ön, bestämde vi oss för att hon med stort hjärta, skulle köra istället. Hem till henne är det kanske tio väggupp för att dämpa farten på bilarna. Vid det här laget hade jag panik. Jag vågade inte köra över guppen. Tänk om hela bilen rasade samman? Så vad gör jag? Jo jag SLÄNGER ut hon med stort hjärta. FEM KILOMETER från sitt hem. Ber henne GÅ och hämta sin bil för att SEDAN komma och hämta mig. Helt hysterisk... 
 
 Hem kom jag med bilen i alla fall tillslut och vi kom även till middagen. Det blev den mysigaste och roligaste kvällen på länge. Är så tacksam för mina vänner. Vänner prövas i nöden sägs det ju och det märkte man verkligen i detta drama. Hon med stort hjärta som behöll sitt lugn och styrde upp färden, Lilla Vackers mamma som bokade om restaurangen och Lokföraren som bjöd på årets roligaste klipp som jag bara måste dela med mig utav:

https://m.youtube.com/watch?v=uUmDpDicuqs
 
 Kung Loyer och hans gråa hår då, tänker ni nu? Jo, han testade ju så klart bilen dagen efter detta dramat. UTAN att märka av några skakningar i ratten överhuvudtaget. Hur är det möjligt? TUR att jag har ett vittne alltså, för annars hade Kung Loyer aldrig trott mig...😬
 
 Ta hand om varandra. All kärlek och kramar. 

Å så en bild på födelsedagsbarnet 🎈


 
 

Drama på hög nivå...