0 Läs mer >>
 Jag HATAR verkligen de veckor som Kung Loyer jobbar sent. Sen vecka=jag måste laga middag. VARJE dag!
 
 På måndagar, hela mitt liv, har jag försökt bli lite nyttigare, så var det inget undantag idag. Hej då färdigmat och hej lasagne. Hur svårt kan det vara? Prins Loyer (den lyllosen), fick mat hos en kompis och var inte så sugen, men Lilla Seniorita skulle minsann få äta så hon blev stor och stark. Började bra. Köttet var tydligen gott. Pastan verkade också fungera. Frid och fröjd. Tills vi kom till osten... Lilla Seniorita tog en stor tugga och NJÖT av fulla muggar!
 
 Åååå neeeeej... Inte riktigt. Hon blev högröd i ansiktet och började KVÄLVA sig! Hulkade och höll på tills jag fick henne att spotta ut sin lilla tugga igen. Tror på riktigt att jag aldrig sett en mer äcklad min... Lite finkänslig var hon i alla fall. Hon sköt ifrån sig tallriken och förkunnade att hon var lite "mätt". Tre minuter (kan det ha gått så lång tid tro) frågade hon efter en smörgås och sa att "magen skrek efter mat".... Blir lunchlådor till Kung Loyer för resten av veckan. Han SÄGER att han brukar äta upp min mat, men jag undrar om inte lådan allt som oftast får ha en affär med skräpkorgen...
 
 Har förresten sagt till Kung Loyer vad jag önskar mig i present nästa år, då jag fyller 40år. Jag önskar att jag ska tills dess, ska kunna prata spanska. Ett och ett halvt år kvar. Måste väl fungera? Kung Loyer var så där förtjust... Verkar inte tro på "under" som han uttryckte det. (Han vill nog köpa diamanter istället). Tills han såg mig svara på ett inlägg på Facebook som var skrivet på spanska. Då blev det ett annat ljud i skällan! "Men OJ förstod du allt det där? Jo men de där privata spanska-lektionerna kanske inte hade varit så dumt i alla fall". (Lite billigare än diamanter såg han ut att tänka). Jag spelade med. Absolut vad jag förstod mycket och ja vad bra med lite lektioner. Thank you very much. Så nu mina vänner, är det INGEN som avslöjar Google translate är ni snälla😜
 
 Ta han om varandra. All kärlek och många kramar. 
 
 
(Lilla Seniorita när hon förklarar hur maten smakade...:) 
 
 

Mamma Mäster-kock!

0 Läs mer >>
 Prins Loyer och Lilla Seniorita lärde ju sig att simma nu i sommar. Så vi tänkte att vi skulle upprätthålla det och simma med dom en gång i veckan. Vilket vi gjorde idag. Vi lät dom lite käckt hoppa i den stora bassängen med rutschkanan. Utan puffar. (Ja, Tia Stum, läser du detta så läste du rätt). Dock på den sidan där de bottnade som tur var. Riskmedvetna som vi är... Vad hände tror ni? Jo, blubb, blubb, blubb lät det! Badvakterna kom springande från alla håll och drog upp våra barn och undrade vad vi sysslade med...🏊🏻. 
 
 Jag kunde aldrig för mitt liv, tänka mig att Prins Loyer och Lilla Seniorita på EN vecka hade glömt av hur man gjorde när man simmade, men efter ett tag, som TUR var, hittade de tekniken igen. Så nu blir det till att kila till simhallen varje dag de kommande veckorna. (Kanske inte till det närmaste badhuset då. Det var alldeles för långa blickar ifrån badvakterna för att vi kommer våga oss dit igen....) 
 
 Men till IKEA vågade jag och Lilla Seniorita oss i alla fall. Vi skulle köpa ramar och även fika till Farfar och Ita som skulle komma på en snabb-visit. Visiten var dock VÄLDIGT snabb. Fikat finns därför kvar. Så synd. Nu MÅSTE jag ju äta upp det själv... För dela med mig till Lilla Seniorita kan jag ju INTE göra. Hon fick ju i sig två glassar på IKEA... Eller det var det hon ville ge sken av i alla fall, när hon bad mig ta kort och skicka till Kung Loyer som troligtvis skulle bli "galen" när han fick se bilden för att hon åt så mycket glass... Kung Loyer har tydligen inte sett kortet och Lilla Seniorita glömde helt av sitt lilla skämt, när hon såg Farfar och Ita. Hon hade då fullt upp med att tvinga Ita till att hjälpa henne komponera en riktig handväska med pengar, kort, nycklar OCH läppstift... Några fina bilder fick jag av min lilla modell ialla fall. 
 
 Ha en mysig lördags-kväll och ta hand om varandra. All kärlek! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inte lätt att lära...

1 Läs mer >>
 Kung Loyer har inget hår kvar.  Han har slitit bort det precis som matadoren på jul när tjuren Ferdinand inte gör som han vill ni vet? Fast Kung Loyer har gjort precis som jag ville och lite till. Helt frivilligt. Förstår inte varför han går här, muttrar och känner sig "lurad". Stackarn... 
 
 Idag passade jag på att städa och rensa. Å vad hittade jag, om inte ett presentkort med utgång om endast två dagar. På en sportbutik. 150kr, men 150kr är ändå 150kr när Prins Loyer behöver att par nya skor. Kung Loyer kommer hem mitt i detta röj och får presentkortet uppstucket under näsan och stränga order (kanske bad snällt, men vill bara låta lite tuff) att ta med sig Prins Loyer och köpa skor. Så de gav sig iväg. Ynklig, klen och sjuk som Kung Loyer faktiskt är, trotsade han sin förkylning med DOLLAR tecken framför ögonen. Skor blev det. Jätte fina skor, med presentkortet och några slantar till (ett gäng). Tydligen även en ny CYKEL också. För det behövde Prins Loyer. EN månad innan sin födelsedag... (Gissa vem som blev årets pappa?) Kan inte minnas att jag sa att ett presentkort på 150kr skulle räcka till en cykel oxå. Konstigt, borde jag ju ha kommit ihåg...
 
Helt ovetandes om det spontana cykelköpet, kom jag ju på att Prins Loyer behövde regnstövar också. Kung Loyer var lite surmulen när jag ringde, men jag förstod ju så klart inte varför. Skickar vidare helan och halvan till nästa affär. Sju missade samtal efter (kan ha råkat ha min telefon på ljudlös för ovanlighetens skull)  och en ÄNNU surare Kung Loyer, fick jag snällt ge mitt personnr, för det var rabatt på stövlarna om man var medlem. 50kr. Nu tjände vi pengar! Trodde jag... Tydligen hade jag en presentcheck innestående på 50kr oxå. Gissa vem som snodde den? Jo Kung Loyer! De pengarna tar ju ut varandra så att säga.... Tänker jag. Tanken verkar inte delas av Kung Loyer. Märkligt. Han tycker att jag har "lurat" iväg honom med plus 150kr för att sedan i det stora hela hamna på 3500kr MINUS.... Stackars Kung Loyer. Han måste feber-yra;) 
 
 Lite gladare blev han dock när han fick reda på att jag städat hela huset med KRUM rygg. Typ jämt! Trodde nämligen att vi saknade ett munstycke till dammsugaren. Vad jag INTE visste var att munstycket var inbyggt. Jag som trodde att jag och dammsugaren var bästa vänner... Knäckt blev jag. Bokstavligt talat. Får hoppas att både ryggskottet går över tills imorgon och Kung Loyers mummel...( Mummelimummel... Lurad..  Mummel igen......;)
 
 Ta hand om er mina vänner. All kärlek och fina drömmar. 
 
 
 
 

"Jag har blivit lu...

1 Läs mer >>
Nu är han här äntligen. Lilla Vacker har fått en lillebror och vi har fått träffa honom. En liten groda som var så söt så man bara vill behålla honom. Försökte smugla ner honom i handväskan (så liten är han så han faktiskt hade fått plats) men på något sätt upptäckte föräldrarna att han var borta. Kan inte förstå det;) 
 
 Det är så fantastiskt med barn. Att det fungerar liksom. Där ligger han efter nio månader, helt perfekt. Inte konstigt att folk bara ser det fantastiska. Hände självklart igår också...
 
Liten och bedårande har lite svårt att sova själv. Han trivs väldigt bra hos sin mamma och pappa. Så klart. Men igår, när vi skulle äta, sov han alldeles på egen hand i sin lilla korg. Blev dock lite nervös att jag skulle väcka Liten och Bedårande med min gälla röst och höga skratt. (Kan ha hyssjat någon annan som eventuellt talade med hög stämma också av rena farten...)
 
I alla fall. Där satt jag och verkligen tänkte på mitt tonläge och njöt av en kycklingsallad med färsk fralla i godan ro. Tror ni inte att jag sätter brödet i halsen och börjar hosta som en galning! Snabbt ifrån bordet (för att inte väcka Liten och Bedårande), skrapar högt med stolen och nästan välter den, för att rusa till toaletten samtidigt som jag försöker andas. Väl inne på toaletten fick jag en nära döden upplevelse, men återuppstod. En TIMMA senare, väldigt lila och blå i ansiktet, kunde jag få luft igen. Så jag steppar ut från toaletten och säger till alla: "Det är ingen fara, de är ingen fara, jag lever"! 
 
 Nu kan man tro att jag möttes utav ett jubel, men IKKE! Fokus var helt på Liten och Bedårande och de förvånade blickarna vittnade om att de inte ens MÄRKT att jag var borta.... 
 
 Den effekten har bebisar helt enkelt. Själv missade jag ön:s snyggaste trappa. Nyinsatta och ståtlig. Så ett litet uns av förståelse har jag så klart. Får hoppas att de saknat mig när vi skulle åka hem annars;)
 
 Väldigt mysig kväll med nutella-tårta... älskar dessa träffar och ja, ni hörde rätt, Nutella-tårta! Jag är kär! 
 
 Ta hand om er. Stor kram. 
 
(Här är ön som vi var vi på:)
 
 
 
 

Liten och bedårande!

2 Läs mer >>
 Astrid Lindgren. Vilken kvinna. Vilken författare. Vilken idol och inte bara min. En hel värld finns till hennes ära. Å där har vi spenderat helgen. På årets varmaste dag...  Jag kokade! Lilla Seniorita och Prins Loyer har som tur är, inte fått mitt pigment, så dom överlevde. 
 
 Vi åkte ner ihop med familjen på min sida. Jätte mysigt. Prins Loyer och Lilla Seniorita tyckte att det var väldigt roligt med alla kusin-grisar och alla kusin-grisar älskade att sova i våningssäng. Det var nog deras höjdpunkt. Själv uppskattade jag nog frukosten allra mest. Mormor och morfar dukade upp buffé med sju olika sorters färska frallor och grejer. Kung Loyer klarade sig bra tycker jag allt, för att inte vara en "Johansson" som han uttrycker det. Kan ha blivit ett liiitet utbrott imorse under den uppskattade frukosten. Jag råkade kanske, möjligtvis, ta  Kung Loyers kopp (full med kaffe), från Kung Loyers hand, för att diska den. Det lät ungefär så här: "Vad är det med eran familj! Ni går och lägger er till Bolibompa allihop, vaknar klockan fem på morgonen, äter frukost kl 07:00 i minus grader ( alla barn hade täcken omkring sig för att de frös), väskorna är redan färdigpackade för hemresa, stugorna redan utständade och nyckeln redo att lämnas in (innan kl 08:00 på morgonen...). Ni ankommer alltid 45 minuter innan avtalad tid (bara Familjen Camping när det gällde Astrid Lindgrens värld måste jag få försvarat oss) OCH sen får man inte ens dricka upp sitt kaffe till frukost".
 
 Ingen "Johansson" förstod överhuvud taget vad Kung Loyer pratade om. Vi tittade på honom och funderade på om han precis hade pratat spanska...;) STACKARS Kung Loyer. Han blev så trött, så trött efter sitt lilla tal, så han somnade på soffan när vi kom hem:)
 
 Hoppas er helg också har varit bra. All kärlek och en stor kram. 
 
 
Kung Loyer och Herr Camping funderar på hur de ska hissa upp Herr Camping i flaggstången. Precis som Emil och Ida...
 
 
Framtidens Astrid Lindgren?
 
 
 
 
 
 Lotta på Bråkmakargatan:)
 
 
 Birk Borka son! 
 
 

Go Aaaaaaastrid!

1 Läs mer >>
 I de där rullande restaurangerna som jag har pratat om innan, görs det hamburgare från himlen. De är så goda så man svimmar! Så jag ville att Kung Loyer skulle svimma oxå. Tvingade därför in honom till stan på lunch igår. Det var jätte mysigt att visa honom min "värld" på dagarna. Ställen där jag handlar godis, tar mina små promenader och där jag sitter och tittar på vattnet. Han var nöjd med sin guide:) Förutom med språket...
 
 Det är en sådan söt gubbe som samlar burkar och jag brukar se honom ofta. Så detta ville jag ju dela med mig utav. Dock satt farbrorn lite nära, och jag ville ju inte att han skulle höra mig. Jag börjar därför prata spanska. Vad jag VILLE ha sagt var: se på den gamla mannen. Han är så söt när han går här och samlar brukar. Vad jag SA: hur gammal är den elaka mannen med glasflaskor...
Nu hoppas vi att den söta farbrorn INTE kan spanska. Kung Loyer tyckte att jag var duktig ändå, fastän han trodde jag pratade italienska... (Han var inte lika tuff när jag senare på kvällen krossade honom i poker bör jag också tillägga:)
 
Nu är det snart helg igen. Livet är bra härligt ibland. All kärlek. 
 
 
 
 
 

Högrevsburgaren fr...

0 Läs mer >>
Vilket väder! Det är så fantastiskt underbart. Igår var den andra familjen och badade, så vi mötte upp dom. Första sommaren någonsin är det ingen av de fyra kusin grisarna, som har simdynor längre. Lite läskigt kan jag tycka. Men inte Tia Stum... Hon lovade barnen att hoppa på det DJUPASTE! Så där stod jag, väldigt hysterisk, och hon sjukt cool...
 
Hennes omdöme var dock bättre än mitt, för det gick galant. Förutom en liten fördomsfull unge på åtta år som kom fram, granskade mig upp och ner och sa med lillvuxen stämma: "Det ÄR faktiskt jätte djupt här, hela TRE meter!" Som om han var såååå mycket äldre än Prins Loyer och Lilla Seniorita och som om jag var stans sämsta mamma! Man kan tro att jag fräste tillbaka och satte honom på plats men då den lille ungen lät så autoritär, bara neg jag och sa förlåt.... 
 
Ungen försvann sen i alla fall och vi fick badat i fred. Vilken underbar kväll! 
 
 Ta hand om varandra. All kärlek. 
 
 
 
 
 
 

Tia Stum är väldig...

0 Läs mer >>
 Rensade bland mina kort igår till Kung Loyers glädje. Nu måste jag tydligen även rensa bort dom från datorn så blir han ännu gladare...
 
 Lilla Seniorita är alltid en tacksam modell. Prins Loyer är så där intresserad.... Rätt trött på att jag alltid måste ta så många kort för att få till det tror jag. Årets mamma. Får passa på att fotografera Lilla Seniorita medans jag får:) 
 
Hoppas att ni får en mysig dag. All kärlek. 
 
 
 
 
 

Lilla Seniorita me...

0 Läs mer >>
 Igår kväll när Kung Loyer och jag tittade på idol hörde vi ett herrans liv på övervåningen. Saker som ramlade och skramlade. Jag vad helt övertygad om att det var spöken men Kung Loyer trodde mer på inbrottstjuvar. Så medans jag högt och tydligt förbannade gastarna och bad att dom skulle ge sig iväg, letade Kung Loyer upp sin golfklubb och begav sig av med snabba kliv upp för trappan. Jag gick efter. Så klart. (Vågade inte gå först). 
 
 Väl uppe, med dragen klubba, tände Kung Loyer alla taklampor samtidigt och hittade... Lilla Seniorita mitt på golvet. Med ögonen stängda och lekandes i godan ro med sina cupcakes i trä. Inte undra på att det lät förfärligt mycket.... Kung Loyer la ner henne i sängen igen. Fortfarande sovandes. Imorse mindes hon ingenting:)
 
 Idag har vi varit med Prins Loyer på hans första dag i skolan. Min stora första klassare! Lilla Seniorita fick minsann lov att provasitta stolen (finaste storebroden) och Prins Loyer och alla hans klasskompisar fick ett armband där det står: "Kunskap är coolt"och varsin unik sten. Grymt välkomnande till skolan! Heja dom! 
 
Imorgon ska vi allihop tillbaka till verkligheten och klockan ska ställas på 05:30. Önska oss lycka till....😡
 
 Stor kram till er alla. 
 
 
 

Inbrottstjuvar och...

0 Läs mer >>
 Kung Loyer har i ett par veckor bett mig klippa honom. Då jag prompt sagt nej, hade det troligtvis gått betydligt fortare att kila till frisören, än att enträget fortsätta be mig, men Kung Loyer måste tro på mirakel. (För det är vad som hade krävts om jag skulle ta till saxen). 
 
 Så igår när han ytterligare en gång satt på sina knän och bad, tyckte Fiolen och Cathrine Zeta Jones FRUKTANSVÄRT synd om honom. Inte skulle Kung Loyer sitta där, långhårig, och böna, dom skulle minsann hjälpa honom. (Å nu blev jag den onda på något sätt märker ni va...).
 
Fiolen och Chatrine Zeta Jones ställde sig på var sin sida om Kung Loyer och började bearbeta ruffset. "Tintin-tofsen" skulle bort en gång för alla. Frisyren började ta form. Den blev ungdomlig och modern. Luggen hamnade mer på sned och sido-håret kammades liksom fram. Alla tjejer närvarande stod handfallna av beundran. Men i samma ögonblick som vi står och öser lovord över Kung Loyer, steppar Farfar och Brosan in i bilden och börjar SKRATTA! Ett sådan där skratt som bara fortsätter... (Nu var inte jag ond längre i alla fall...)
 
 Det slutade med att Kung Loyer satte på sig en Panama hatt och hade den hela dagen igår. Jag vaknade till och med brevid den där Panama hatten. Med själva Kung Loyer under.....
 
 (Bildbevis på själva klippningen finns på Kung Loyers Facebook-sida. Fotot är dock utan magrutor, så inte alla beundrarinnorna blir som galna. Det tackar hans fru för!)
 
 Annars firade vi gårdagen med en 60-åring! Det var Ita som fyllde år och vi var väldigt nöjda med vårat val av present. En elektroniskt fotfil! Alla andra hade tyvärr samma tanke. Hon fick fyra stycken....
 
 För övrigt har jag berättat för Prins Loyer att det varken fanns rinnande vatten eller riktiga toaletter förr i tiden. Jag har berättat vad ett UTEDASS är. Prins Loyer tror inte på mig... Så idag får vi gå runt i stugorna och knacka på. Måste finnas någon som fortfarande har kvar en "utetoalett"
 
 Ta hand om varandra och ha en skön söndag. All kärlek. 
 
 
 
 

Nu är det klippt...

0 Läs mer >>
 Finaste små fjärilarna har jag fått hänga med idag och deras bröder! Ibland är det lätt att leva.
 
 Lite riskabelt liv dock, när vi gick under en hängbro av nät, och en lite tjej, RAKT ovanför våra huvuden skrek: Mamma, mamma, jag kissar på mig! Vi fick springa skit-fort...
 
Annars levererar Liseberg som vanligt. Lyckliga barn och en "jag dör om ni någonsin tar dit mig igen" morsa....:)
 
 Trevlig helg på er. Stor kram
 
 
 
 
 
 

Fjärilar på riktigt!

0 Läs mer >>
 I ett år, ändå sedan vi flyttade till landet, har vi letat efter en lekplats som Prins Loyer rekommenderat. De har tydligen varit där med skolan och Prins Loyer har sagt att han vet att Lilla Seniorita bara skulle älska lekplatsen. Men har vi hittat den? Naaaaj! 
 
 Men nu med våra cyklar så öppnar sig ny värld. Vi gav oss ut på äventyr och gav oss bara den på att nu skulle vi banne mig hitta lekplatsen. Å det gjorde vi:) Eller Prins Loyer hittade. Tillslut. Efter en bra omväg om skolan och 55 minuter senare.... Får se hur länge de ORKAR leka eller om de ens kommer orka cykla hem. Får ringa "Taxi Loyer" i värsta fall... Så Kung Loyer om du läser detta: Mayday, mayday! 
 
 Stor kram och ta hand om er. 
 
 
 
 
 
 
 
 

På äventyr!