0 Läs mer >>
 
 
 

Håll i hatten! Här fi...

0 Läs mer >>
 

Prins Loyer har köpt ...

0 Läs mer >>
 
 

Käka sand, kittlar dö...

0 Läs mer >>
 

Kort från hippie-stad...

0 Läs mer >>
 Disco-brandmännen kör sin sumba och jag har precis vattnat blommor ihop med solnedgången. Låter otroligt med tanke på våra tre kaktusar hemma och min pelagon på jobbet som snälla kollegor tar hand om (förhoppningsvis), men det är rätt så rofyllt att vattna ändå. 
 
 Nu har vi äntligen kommit tillbaka till baslägret efter flera dagar hos Pappaspappa där vi fick tårta till både kvällsmat och frukost. Söt, typisk chilensk tårta, men väldigt märklig kost, även för mig. Så nu får vi landa igen och hämta ny energi. 
 
 Dagen spenderade vi i världen största sandlåda kan man säga, eller strand kanske då man även såg ut över havet. Men herregud vad vi fick motionera för att komma dit! Flåsande och flämtande började vi bestiga sanddyner (som det faktiskt är). Sanden strömmade in i sandalerna och om ni gnäller för allt snö hemma i Sverige, då skulle ni minsann varit med här. Så himla jobbigt. Har aldrig varit med om något liknande. Förra gången vi var i Chile och gav oss på samma utmaning, var sanden för het för att gå på, men idag var vi i alla fall smarta och valde en till början mulen dag. Men denna sanden. Överallt, så långt man bara kunde se, och även överallt på kroppen. Hela huden var täckt av små, små sandkorn och för att inte tala om munnen. Kommer att tugga sand i flera dagar. Men barnen tyckte det var jätte kul att springa där. Ända tills de tröttnande. Då var det ingen dans på rosor längre att släpa tillbaka dom hela den långa vägen till fast mark igen. 
 
 Igår hade vi däremot en helt fantastisk dag. Det började med att vi körde Pappaspappa till jobbet och lånade monster bilen över dagen. Det var rätt trafikerat så där på morgonkvisten och den stackars gubben fick nästan hoppa av i farten. Kung Loyer var aningen stressad och som alltid när man kör en annan bil är det ovant i början. Så ovant att vi fick kärringstopp, vevande vindrutetorkare, neddragna rutor och ett gäng tutandes bilar och bussar bakom oss. Men snart fick Kung Loyer fnurr på det och det bar iväg upp för de branta backarna for att hämta handyman och hans fru. Färden gick till hippi-staden Horcon med jätte fina klippor och vacker strand där barnen (och jag) letade snäckor. Vi åt smarrig fisk till lunch och hade det jätte härligt. Det enda farliga här var väl pelikanerna egentligen. Det såg ut att vilja svälja en hel. Väldigt läbbigt. På hemfärden somnade lilla Seniorita och Handymans Fru var gullig och skulle hjälp mig att sätta fast en handduk i fönstret så att Lilla Seniorita inte skulle få solen på sig. Tyvärr råkade jag dra upp fönstret INNAN Handymans fru tagit bort sin hand helt så fingrarna liksom fastnade. Handymans Fru skriker (antagligen) dra ner fönstret, på spanska, och Kung Loyer skriker samma sak bakom ratten, fastän på svensk. Varav jag får panik när jag väl inser att fingrarna har fastnat och trycker frenetiskt på knappen till fönstret. Åt fel håll.Herregud, innan människan kom loss! Hon sa att det gick bra, men jag vet inte hur man ska tolka det när fingrarna sitter i bandage idag.
 
 By the way, så kunde Prins Loyer och Lilla Seniorita inte släppa att alla bilar tutade på oss i det tumult som rådde på morgonen, så alla som tutade under hela färden till Horcon, trodde dom, tutade på oss. Då ska ni veta att det tutas konstant i detta landet på allt, hela tiden. Det blev ett gäng information under dagen: DE TUTAR INTE PÅ OSS!
 
 Imorgon har vi ett projekt: köpa en skurspann. Annars blir det party, party på kvällen.
 
 Ha det så bra så länge. Stor kram. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tugga sand i flera da...

0 Läs mer >>
 

Palmvägen, flera km f...

0 Läs mer >>
 

Pappaspappas hus

0 Läs mer >>
Tjoho! Internet finns hos Pappaspappa, men inte tradlost sa det kommer bli lite jobbigt att lasa. For att inte tala om att skriva. Inga bilder heller, men nar vi kommer tillbaka till basen, da jaklar ska ni fa se pa kort:)
 
 Idag har vi haft en eftermiddag pa stranden. Alla svenska Loyer var ju tuffa kl 12 redan och ville ga ner till playan, men frun i huset satte stopp. Mycket farligt, mycket farligt gick hon och mumlade, sa vi akte ivag till en lekplats och fordrev tiden ett tag. Eftersom Chilenarna har sina egenheter tankte vi att hon overdrev som bara den, men gaster som vi ar, fick vi snallt finna oss i chilenska traditioner och seder. Med lite surande sa klart. Nu i efterhand ar vi jatte glada att vi gjorde som hon sa, da jag ser ut som en gris. Helt skar.
 
 Andra egenheter som finns i detta landet ar tex griskott (apprapa min hy) och lask. Det far man inte under nagra omstandigheter ata ihop for da far man ont i magen. Man ska ta lite, lite vin till for da blir det tydligen bra. Min mage maste vara hardad. Har aldrig markt av nagra magsmartor, sa jag lever pa den vilda sidan och kor min cola och kott. Fast jag BORDE byta ut colan mot vatten. (I ett annat liv).
 
 En annan egenhet som finns ar att man maste torka haret med hartork efter att man duschat. Det ar fortfarande, fast det ar kvall, ca 15 grader varmt. Jag torkar inte ens haret i Sverige med hartork om det inte ar svin kallt. Men det tittas minsann lite snett och man skulle inte fa pris i foraldrarskap direkt. Annu mer nar jag slanger i balsamsprej i lilla Senioritas har och det blir annu blotare.
 
 Chilenare ar aven ett vidskepligt folk och det finns lite "sma haxor" har och var. Underbart. Passar mig som hand i handsken. Det finns medicin och halsokurer till allt. Som nar Kung Loyers forkylning inte gick over. Da fick han tips om ett the som man ska dricka innan man lagger sig. Bluff och bag tanke vi och log lite overssende. Men det fick vi ata upp da Kung Loyers forkylning faktiskt gick over. Nu ska vi kopa med ett tjog hem, men vi vet inte om vi vagar ge Lilla Senorita nagot, da aven hon nu akt pa sakert samma forkylning och ser ut som en riktig snor-unge.
 
 Imorgon ska vi lana Pappaspappas bil och ge oss ivag till en hippestad med jatte fin strand. Det blir till att ta pa sig solhatten eller sitta i bilen nar de andra roar sig sa jag inte blir helt uppbrand. Jag hoppas pa lite shopping.
 
 Ta hand om er. Puss och kram

Egenheter

0 Läs mer >>
 

Mina fina.

0 Läs mer >>
 

En skepparmössa från ...

0 Läs mer >>
 

Hissen och utsikten

0 Läs mer >>
Här är det jätte tomt och vi saknar den " andra familjen" otroligt mycket. Så för att bryta mönstret ska vi ta oss ut till Kung Loyers pappa ( vi kallar honom för pappas pappa, då barnen har en farfar redan i Sverige och då det känns lite märkligt att kalla honom farfar på spanska när Kung Loyer tar små,små småsyskon, så pappaspappa får det bli), ett par dagar några mil härifrån. Vi får lyxig skjuts om en stund i hans monster bil (en gigantisk van). 
 
Dagen började med lunch tillsammans med Pappaspapppa. Så himla gott, men lite väl många rätter. 4 totalt. Vem orkar det? Inte Prins Loyer i alla fall som åt upp den första rätten och inte fattade varför det kom in mer mat. Han hade ju redan ätit. Kung Loyer och Pappaspappa beställde även in en flarra vin till lunch. En rätt kul grej med flaskan var ju att det blev kvar vin. Detta bad Pappaspappa att få ställa undan till nästa gång han kom. Tydligen så fungerar det, för vinet brukar finnas kvar. Lite lustigt. 
 
 För att fortsätta vårt turistande, så skulle vi idag ge oss på hissarna. Det är gamla liftar egentligen som förr i tiden tog folk upp på de höga bergen dit det var jobbigt att ta sig. Idag finns det några få kvar som turistattraktion. Så sagt och gjort. Vi hoppade på en galen buss och åkte iväg. Men så klart var ju hissen trasig när vi kom fram.MVi får inte se några sjölejon och turen bara verkar bara hålla i sig. Så tillbaka igen genom hela staden med en ännu galnare buss, för att åka till ytterligare en hiss. Denna hissen är inte lika känd och vi fick traska in i en mörk gränd för att kunna ta oss dit. Prins Loyer viskade försiktigt: Mamma jag tycker detta är läskigt. DET tyckte mamma med kan jag säga och det sa jag. Pegagigisk som man är. Men fram kom vi och hiss fick vi åka. Tog en hel minut. Sen var det klart...
 
 Igår kväll umgicks vi med Kung Loyers morbror. En handyman som fixar allt. Har missat att berätta att min bästa tvättmaskin gick sönder! Ja ni hör! Oturen bara hopar sig. Men inget som "Handyman" inte kan fixa. Han är grym. Han ska för övrigt komma till huset och spruta gift när vi har åkt iväg. Finns inget den mannen inte kan. 
I alla fall så satt vi hemma och hade det mysigt och trevligt. "Handymans" fru kan en del svenska och försöker lära sig, så på något sätt kan vi förstå varandra lite grann. Men uppenbarligen inte alltid. Slängde nämligen fram min last på bordet, choklad, och ville se hur många procent kakao den chilenska chokladen innehöll. Så jag viker ihop pappret över chokladen och försöker hitta %-halten. "Handymans fru" vill väldigt gärna ha lite av den goda chokladen och surrar något i bakgrunden som jag inte förstår. Varav hon upprepar det lite högre och lite tydligare. Jag förstår fortfarande ingenting, men tittar upp samtidigt som jag nödhåller i chokladen. Hon ser mig rakt in i ögonen, spärrar upp de lite extra (som om jag skulle förstå det hon säger bättre) och säger sin mening igen med hög röst varav jag fortsätter stirra på henne och Kung Loyer får bryta in och säga: Kan hon få smaka lite choklad? Varför håller du i den så hårt? Jag har aldrig känt mig så snål i hela mitt liv. Höll på att skämmas ihjäl. Men tanke på att choklad är nästan detsamma på spanska som på svenska...
 
Nu hoppas jag att Pappaspappa har trådlöst bredband hemma hos sig, så jag får uppdaterat er imorgon igen om vårdat turistande. Om inte, vet ni varför jag håller mig undan ett par dagar:) 
 
Ha det så bra så länge. Puss och kram. 
 
 

Jag har lite problem ...